Weerbericht:
Vannacht opklaringen, vooral morgen overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Voorwaardelijke celstraf omgezet in taakstraf

Toegevoegd: 21-05-2019, 21.08 uur
Voorwaardelijke celstraf omgezet in taakstraf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 40-jarige Oost-Souburger R. de L., die van het Openbaar Ministerie alsnog acht maanden cel als ten uitvoerlegging van een eerder vonnis zou moeten uitzitten, komt - zoals dat heet - goed weg.

In plaats van acht maanden cel heeft de rechtbank beslist dat er maar één maand ten uitvoer wordt gelegd en die ene maand wordt omgezet in 120 uur taakstraf. De L. werd vijf jaar geleden voor bezit van kinder- en dierenporno plus het verspreiden van enkele bestanden veroordeeld tot een celstraf van een jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar.

Een van de voorwaarden was dat hij zich tegen zijn verslaving moest laten behandelen. Dat lukte niet helemaal, want twee jaar geleden moest hij zich van de rechtbank een jaar lang laten opnemen in een afkickkliniek. Twee weken geleden, toen hij weer het drugsverbod had overtreden, erkende hij dat hij af en toe nog wel eens iets gebruikte en dat het een hele toer was om van de drugs af te geraken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (22-5-2019 om 22:51)
Ongelofelijk hoe rechtspraak soms loopt.deze man hoort achter de tralies en nergens anders