Weerbericht:
Vannacht enkele mistbanken, overdag vrij zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM helpt vastgevaren zeiljacht

Toegevoegd: 22-05-2019, 21.12 uur
De zeilboot had zich vastgevaren in de waterplanten.
De zeilboot had zich vastgevaren in de waterplanten.
© Foto: KNRM Veere
Door: Manfred Berrevoets

VEERE - De KNRM van Veere is gisteravond rond 19.00 uur uitgevaren voor een zeiljacht die was vastgelopen op het Veerse Meer.

De zeilboot had zich ter hoogte van de Sabbingeplaat vastgevaren in de waterplanten. Een opstapper van de reddingsboot is naar het jacht toe gezwommen om een sleeptros te bevestigen waarna het vastzittende jacht kon worden losgetrokken.

Na inspectie langs de steiger was het niet geheel zeker of de aandrijving van de zeilboot betrouwbaar genoeg was om de reis richting de jachthaven zelfstandig voort te zetten. De reddingsboot heeft het jacht vervolgens op sleeptouw genomen en afgemeerd in de haven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750