Burgemeester sluit vier panden vanwege drugs

Toegevoegd: 24-05-2019, 09.09 uur

Burgemeester sluit vier panden vanwege drugs
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink heeft in mei vier panden gesloten vanwege drugsovertredingen.

Gisteren werd aan de Grenulaan in Terneuzen een woning voor zes maanden verzegeld. Op 21 november 2018 werd hier een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. De woning is voor een periode van 6 maanden gesloten, omdat er sprake was van recidive.

Op 9 mei werd een pand aan de Burgemeester Wautersstraat in Sas van Gent voor drie maanden gesloten. Hier werden op 30 januari 2019 ruin tweehonderd hennepplanten in de woning aangetroffen.

Op diezelfde dag werd er ook een pand gesloten aan de Rozenstraat in Terneuzen. Hier werd door de politie op 27 december 2018 één kilo hennep aangetroffen. De woning is voor een periode van 6 maanden gesloten, mede vanwege de vondst van een stroomstootwapen.

Op maandag 6 mei sloot de burgemeester een pand aan het Schuttershofstraat in Axel. Hier werd op 27 november 2018 een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. De woning is voor een periode van 3 maanden gesloten.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (25-5-2019 om 00:39)
@ jaja , Hoe ga jij het anders oplossen dan ? Dit is een goede maatregel en moest veel meer toegepast worden.
jaja (24-5-2019 om 12:19)
Afschaffen die achterlijke wet van panden sluiten!