Weerbericht:
Zaterdag overwegend droog en aan de noordkust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Grootschalige oefening hulpdiensten Goes

Toegevoegd: 25-05-2019, 14.19 uur
De hulpdiensten bij de oefening in Goes.
De hulpdiensten bij de oefening in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Zaterdagmorgen hebben de hulpdiensten een grote oefening gehouden bij Scalda in Goes. Aan de oefening deden naast hulpverleners ook studenten mee.


De oefening begon vanmorgen rond 08.30 uur bij de school aan de Bessestraat. Aan de oefening deden ongeveer 150 personen mee. Er werd een grootschalig incident nagespeeld waarbij veel gewonden waren. Het gezamenlijk oefendoel was het trainen van de individuele werkprocessen en de samenwerking en communicatie tussen de verschillende disciplines. Alle deelnemende oefenpartijen moesten niet alleen hun eigen rol uitvoeren, maar met name ook elkaar zien te vinden, in samenwerking en in communicatie

Volgens de oefenleiding ging het om een realistische medische oefening die qua omvang in het echt niet vaak plaats zou vinden, maar wel belangrijk is om te oefenen. Aan de oefening deden de Brandweer Zeeland, ambulanceorganisatie Witte Kruis, het Nederlandse Rode Kruis, de GGD en de afdelingen Bevolkingszorg en GHOR van Veiligheidsregio Zeeland mee.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren