Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Felle brand in loods Vlissingen-Oost

Toegevoegd: 25-05-2019, 19.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN-OOST - In een werkplaats op het terrein van het voormalige Thermphos in Vlissingen-Oost is vanavond brand uitgebroken. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling die in de wijde omgeving zichtbaar was.


Het vuur ontstond even voor 18.00 uur in het pand aan de Europaweg Zuid. In de loods, ongeveer 50 bij 10 meter groot, vinden werkzaamheden plaats voor de ontmanteling en sanering van het terrein. De bedrijfsbrandweer en de overheidsbrandweer zijn ingezet om het vuur te blussen.

Op het terrein bevinden zich diverse gevaarlijke stoffen. Daarom meet de brandweer uit voorzorg en is ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen aanwezig. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen waargenomen.

Het blussen van de brand zal nog enige tijd in beslag nemen. Er zijn waterkanonnen ingezet.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (27-5-2019 om 03:34)
Ik dacht dat alle fosfor opgeruimd was, maar er blijkt toch nog wat achtergebleven te zijn, als je ziet hoe dikwijls de brandweer van Citters beheer moet uitrukken, dat is praktisch dagelijks ! Of was er iets anders in brand geraakt door een restant fosfor ?
Jan (25-5-2019 om 22:26)
Het is maar goed dat ze een eigen bedrijfsbrandweer hebben. Voor alle fabrieken die werken met gevaarlijk stoffen zou een bedrijfsbrandweer verplicht moeten zijn!. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de VRZ kan nooit de kennis in huis hebben van alle mix goedjes die ze daar gebruiken.
Koos P. (25-5-2019 om 20:06)
Gelukkig zit de brandweer precies tegenover de loods.
Cookie-instellingen beheren