www.hvzeeland.nl

Politie onderzoekt afval na vondst dode

Toegevoegd: 27-05-2019, 11.50 uur

Politie onderzoekt afval na vondst dode
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - De politie heeft vanochtend afval onderzocht wat was veiliggesteld op het terrein in Oostkapelle waar vrijdagavond in een woning een dode vrouw werd gevonden.

De vrouw werd vrijdagavond rond 16.00 uur levenloos gevonden in een appartement aan het Veldzigt. Volgens de politie deden forensisch onderzoekers vervolgens tot zaterdagmiddag onderzoek in en rond de woning. Ook zouden politiehonden zijn ingezet.

Ter plekke werd ook een ondergrondse afvalcontainer verzegeld. Deze container is maandagochtend door afval- en transportbedrijf Wielemaker omhoog getild en de inhoud is vervolgens in een vrachtauto gelegd. Hierna is het afval afgevoerd naar een terrein van de gemeente Veere om het daar vervolgens te kunnen onderzoeken. Rechercheurs in witte overalls hebben het afval minutieus onderzocht. Of dit iets heeft opgeleverd, is niet duidelijk.

De politie liet eerder al weten dat vandaag sectie op het lichaam van de vrouw zou worden gedaan. Volgens een woordvoerder is de uitslag nog niet bekend en wordt nog altijd onderzoek gedaan naar het overlijden. De politie houdt nog steeds alle opties open en sluit daarmee tevens een misdrijf niet uit. De woordvoerder denkt op zijn vroegst later vandaag of morgen met meer informatie te kunnen komen.