Weerbericht:
Flinke perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

42 Maanden celstraf vanwege overval

Toegevoegd: 27-05-2019, 15.40 uur
Bij de overval raakten meerdere personen gewond.
Bij de overval raakten meerdere personen gewond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een poging om Pizzeria Ali in Sint-Maartensdijk te overvallen is maandag in Middelburg de 25-jarige T. van der B. veroordeeld tot 42 maanden cel plus het betalen van ruim 9.000 euro schadevergoeding. Er was een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

Van der B. en zijn 17-jarige vriendin hadden financiële problemen en besloten een winkel te overvallen die nog open was. Ze namen een groot mes mee, zetten bivakmutsen op, de vriendin had een nep-machinegeweer en zo stapten ze met een 'overval, overval!' de pizzeria binnen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want prompt werd de vriendin overmeesterd en was de overval afgelopen.

Van der B. had het hazenpad gekozen maar meldde zich later toch maar bij de politie. De rechtbank sprak Van der B. overigens wel vrij van zijn betrokkenheid bij een hennepkwekerij, enkele jaren geleden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750