Weerbericht:
Eerst regen. Woensdag perioden met zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Geen vervolging na steekpartij Vlissingen

Toegevoegd: 27-05-2019, 15.53 uur - Update: 27-05-2019, 18.13 uur
Het onderzoek in de Molenstraat in Vlissingen.
Het onderzoek in de Molenstraat in Vlissingen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag zowel de Vlissinger A. G. (22) als de even oude B. L. uit Meliskerke ontslagen van rechtsvervolging. De twee werden ervan verdacht op 13 augustus vorig jaar een Vlissinger ernstig te hebben verwond.

Het slachtoffer belde aan, kwam binnen en wilde hasj kopen. Als snel werden ze met een vuurwapen bedreigd en ontstond er een vechtpartij waarbij het mes werd gebruikt. Het slachtoffer werd naar buiten gewerkt en de bloedende man werd door buren ontfermd. 

Volgens de rechtbank handelden de twee uit noodweer. De rechtbank volgt daarmee de eis van de officier van justitie. Wel kreeg G. een celstraf van zes maanden (waarvan twee voorwaardelijk) voor het bezit van een mes en een vuurwapen en het dealen en het bezitten van hasj. Hij moet ook een boete van 225 euro betalen. Er was een celstraf van veertien maanden waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Tegen L. was vanwege wapenbezit een taakstraf van 120 uur gevorderd. L. kwam er met een boete van 500 euro vanaf.

Direct na de uitspraak van het vonnis kondigde G. luidkeels aan in beroep te zullen gaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (29-5-2019 om 09:57)
G moet blij zijn met zo’n lichte straf... Worden al brutaler, die drugsdealers. Veel harder aanpakken!