Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Flitspalen en trajectcontrole: 30.000 boetes

Toegevoegd: 28-05-2019, 16.44 uur
Flitspalen en trajectcontrole: 30.000 boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de eerste vier maanden van dit jaar zijn in Zeeland middels digitale flitspalen 25.466 overtredingen geconstateerd. De trajectcontrole in de Westerscheldetunnel was goed voor nog eens 4.309 boetes. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.

De meeste hardrijders werden betrapt op de N253 bij Sluis: 6.258 in vier maanden tijd, zo'n vijftig per dag. Ook de flitskast langs de N57 op Schouwen-Duiveland was goed voor duizenden boetes (4.647). Van de 7 flitspalen gericht op overtredingen bij de verkeerslichten was die op de kruising van de Schroeweg en de Torenweg in Middelburg degene die de meeste bekeuringen genereerde: 324 stuks.

Mobiele radarcontroles leverden ook duizenden boetes op. Cijfers voor alleen Zeeland zijn niet beschikbaar maar in de regio Zeeland-West-Brabant ging het om 19.474 boetes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (2-6-2019 om 00:42)
En waar blijven de vaak beloofde boetes voor de telefoonverslaafden op de weg??? Die tellen nog helemaal niet mee, terwijl het oorzaak nummer 1 is van de vele verkeersongevallen de laatste jaren. Maar ja, dit gaat ook helemaal niet om verkeersveiligheid maar om de opbrengsten.
Vlissingen (30-5-2019 om 12:58)
Laat me raden; 85% van de boetes bestond uit 8 a 9km te hard of minder? Word het wel stuk veiliger van ja op de Nederlandse wegen.
Henk Hopjes (30-5-2019 om 09:37)
@Teunis ik denk niet dat ze bij God of de koning zullen inbreken of ze zal bestelen. (Tip: 'U' met hoofdletter gebruik je enkel wanneer je naar God of de koning verwijst.)
Teunis van Nes (29-5-2019 om 16:05)
Flitsen, aanhouden, bekeuren, in de gaten houden, gezichtsherkenning. Ze noemen het zelfs camerabeveiliging. Maar als er bij U wordt ingebroken en U vraagt om de verkeersbeelden te mogen zien, krijgt u NEE als antwoord. De overheid mag dat wel, wij niet, en de overheid heeft geen tijd voor u, de inbreker wordt ingerekend als tie bij toeval wordt ontdekt of als u hem bij wijze van spreken op het bureau komt brengen. Als de overheid inkomsten kan genereren, dan doet ze dat, van bovenaf aangestuurd. Als U bestolen wordt moet U maar zien...dan is het opeens een civiele procedure. Het wordt tijd deze roverheid te veranderen in een overheid die ten dienste staat van de samenleving.. hoog tijd !