Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Brandend jacht gezonken bij Tholen

Toegevoegd: 30-05-2019, 14.47 uur - Update: 30-05-2019, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Bij de Bergse Diepsluis in Tholen is vanmiddag een Belgisch jacht gezonken dat even daarvoor in brand was gevlogen. Er raakte niemand gewond.


Het pleziervaartuig “Bato de Lillo” voer rond 12.00 uur op de Oosterschelde toen rook werd waargenomen. Onder begeleiding van de RWS75 van Rijkswaterstaat en de snelle boot 'Mistral' van een bergingsbedrijf is het jacht naar een steiger in de buurt van de Oesterdam gevaren.

De brandweer van Tholen werd in eerste instantie rond 12.15 uur zonder spoed opgeroepen om een nacontrole te doen maar de brand bleek toch nog niet uit te zijn. Rond 12.55 uur werd opgeschaald naar 'middelbrand'. Uiteindelijk kwamen twee tankautospuiten en een watertankwagen ter plekke.

Het circa 15 meter lange jacht kapseisde uiteindelijk even na 13.30 uur. Al het brandweerpersoneel was tijdig van boord. Het jacht is inmiddels grotendeels onder water verdwenen. Rijkswaterstaat heeft een oliescherm rondom het jacht gelegd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland ontstond de brand in de machineruimte en bleven de opvarenden ongedeerd.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (30-5-2019 om 20:21)
Waarom deze is gezonken is vreemd. De brandweer stond al op de boot toen deze nog rookte. Ik heb er niet veel verstand van maar volgens mij is het buitenkant koelen met water. En binnen met schuim blussen. Pompen zodra er ruimte is om dit veilig te doen ter voorkoming van zinken.
Cookie-instellingen beheren