Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Kraanschepen bergen gezonken jacht

Toegevoegd: 30-05-2019, 21.59 uur
De brand brak donderdag rond het middaguur uit in de machinekamer.
De brand brak donderdag rond het middaguur uit in de machinekamer.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

THOLEN - Twee kraanschepen hebben donderdagavond het jacht geborgen dat eerder op de dag uitbrandde en vervolgens grotendeels onder water verdween bij de de Bergse Diepsluis in Tholen.


Het jacht voer rond het middaguur over de Oosterschelde tussen Poortvliet en Tholen toen rook werd waargenomen. In eerste instantie leek de situatie mee te vallen maar toen het jacht éénmaal lag afgemeerd aan een steiger bij de Oesterdam en de brandweer ter plekke was, bleek er toch een forse brand te woedden.

Het circa 15 meter lange pleziervaartuig verdween rond 13.30 uur grotendeels onder water. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland brak de brand uit in de machinekamer en bleven de opvarenden ongedeerd.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750