www.hvzeeland.nl

Drukke dag voor redders KNRM Veere

Toegevoegd: 30-05-2019, 22.30 uur

Drukke dag voor redders KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De redders van het KNRM-station in Veere hebben een drukke Hemelvaarstdag achter de rug. De reddingboot Oranje werd vier keer ingezet op het Veerse Meer.

De reddingbootbemanning werd kort na 13.30 uur opgeroepen voor een melding dat drie personen te water waren geraakt vanaf een gekapseisde zeilboot. De zeilers waren door de opvarenden van een andere zeilboot uit het water gehaald. Ter plekke constateerden de redders dat de personen het goed maakten en zodoende konden ze door naar de volgende melding.

Bij de Mosselplaat waren eveneens mensen te water geraakt vanuit een open zeilbootje. Bij aankomst van de reddingboot voeren de zeilers alweer terug. Ook zij maakten het goed en daarom konden de redders terugkeren naar de eerste locatie om daar te helpen bij het overeind halen en leegpompen van de omgeslagen zeilboot.

De derde melding kwam tijdens het afronden van deze inzet binnen. Bij de Schutteplaat zou een bootje aan een boei liggen. De opvarenden zouden in problemen zijn gekomen maar ter plekke kon de reddingbootbemanning niets anders dan constateren dat het bootje zelfstandig verder was gevaren. Hierna kon men terugkeren naar het station.

De laatste melding kwam omstreeks 17.20 uur binnen. Dit keer werd gemeld dat een zeilboot aan de grond was gelopen tussen de boeien VM29 en VM31. Toen de redders bijna ter plekke waren werd gemeld dat de zeilboot mogelijk al los was. Dit bleek inderdaad het geval te zijn en verdere hulp bleek niet nodig.