www.hvzeeland.nl

Wegpiraat mishandelt medeweggebruiker

Toegevoegd: 31-05-2019, 11.43 uur

Door: Roland de Jong

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Een 32-jarige man uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag, mishandeling en het bedreigen van een medeweggebruiker.

De verdachte zou rond 18.40 uur over de Stadseweg bij 's-Heer Hendrikskinderen hebben gereden. Achter hem reed een andere weggebruiker die hem wilde inhalen maar dit bleek niet mogelijk. De Vlissinger zou met een gangetje van net iets boven de 30 kilometer per uur al slingerend op deze 80-kilometerweg hebben gereden.

Een medepassagier van de tweede bestuurder maakte met zijn mobiele telefoon een filmpje van het opvallende rijgedrag van de Vlissinger. Pas op de A58 kon de Vlissinger worden ingehaald. Tijdens het passeren zag de passagier echter dat de verdachte een snijbeweging langs zijn keel maakte. Hierop werd de politie gebeld.

In de tussentijd zette de rit zich voort richting Vlissingen. Hierbij zou de Vlissinger meerdere keren al slingerend meerdere keren dicht bij de achterbumper van het slachtoffer zijn gereden. Bij de Keersluisbrug in Vlissingen moesten de beide bestuurders stoppen voor de gesloten slagbomen. Hier stapte de verdachte uit, liep naar de auto voor hem en opende vervolgens het portier. Hij mishandelde de bestuurder en reed vervolgens hard weg.

De politie wist aan de hand van de kentekenplaat de identiteit van de verdachte te achterhalen. Nadat hij was verzocht zich te melden op het politiebureau kon hij aldaar worden aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.