Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ontdekt wietkwekerijen: 950 planten

Toegevoegd: 31-05-2019, 14.51 uur
Politie ontdekt wietkwekerijen: 950 planten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft deze week in de provincie in totaal drie wietkwekerijen ontdekt en laten ontmantelen.


In de Batenburg in Vlissingen werd een hennepkwekerij aangetroffen met 231 planten. In een pand aan de Bossestraat in Vogelwaarde bevond zich een wietplantage met in totaal 394 hennepplanten. Volgens de politie was hier sprake van diefstal van stroom.

Ook bij een kwekerij aan de Kruisstraat in Colijnsplaat werd de elektriciteit buiten de meter om afgenomen. In deze plantage stonden 323 planten. De 56-jarige bewoner van het pand is aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (31-5-2019 om 19:18)
@KeeK; Ik vind dit een vreemde reactie. Als U uw eigen ingezonden reactie nog eens terug leest ziet U misschien wat ik bedoel. Dertig jaar ongestraft wiet telen met diefstal van stroom, dat geloof je zelf toch niet? Natuurlijk zijn er uitkeringstrekkers die een centje bij willen verdienen maar de straffen die U voorstelt raken kant nog wal.Mag...maar lijkt op het gepraat van die meneer met dat witte haar.
Cor (31-5-2019 om 18:49)
Reactie op keek: Even kort samengevat, Dus de dader moet 3 jaar werkstraf krijgen, 5 jaar uitkering terug betalen, geen normale huurwoning meer krijgen, en de eventuele uitkering zal dus ook wel stopgezet worden? Ik weet niet wat je van jou strafmaat verwacht, maar is natuurlijk belachelijk!! Hij heeft de wet overtreden das waar, Maar als onze nep regering morgen besluit om de wet te veranderen is er niets aan de hand? Daders die andere mensen beschadigen,verkrachten of zelf ombrengen worden milder gestraft Misschien beter nadenken voordat je met onzin reageert
Kees (31-5-2019 om 18:47)
Je en de regering houd dit hypocriete gedoe gewoon in stand. Je mag niet telen en het spul vervoeren want dat is illegaal. Maar de winkel mag wel draaien en MOET bevoorraad worden via een geheim luikje aan de zijkant en een schimmige administratie. Dit doet de regering zelf. Als ze alles vrijgeven zoals in Amerika en nog veel landen dan komt er belasting vrij en is de kwaliteit goed. EN je hebt geen criminaliteit en onveiligheid meer. De kassen in het Westland zijn er al klaar voor. Maar ja dit is Nederland. Polderen en halfslachtig werk doen en veel problemen veroorzaken voor de mensen.
KeeK (31-5-2019 om 16:05)
Doorgaans hebben ze ook een uitkering sociale dienst wat gebeurt daar dan mee ? Ik lees dit zo vaak maar toch doen mensen dit nog steeds dus het loont wel blijkbaar ! Misschien hebben ze daar wel 30 jaar geteeld weten we niet hé ? Als de straf heel zwaar was deden mensen het niet dus blijkbaar is de winst van wiet telen meer waard dan de straf ? Ik zou standaard 5 jaar uitkering terugbetalen als straf geven met verplichte inhouding via de bank en 5000 uur werkstraf en nooit meer recht op een sociale huurwoning of hypotheek
Cookie-instellingen beheren