Weerbericht:
Enkele buien. Overdag af en toe zon, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Wissel omgezet: 'Trein had kunnen ontsporen'

Toegevoegd: 31-05-2019, 20.03 uur
Doordat de wissel was omgezet, had een trein kunnen ontsporen, zo zegt de politie.
Doordat de wissel was omgezet, had een trein kunnen ontsporen, zo zegt de politie.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Een op het eerste zicht wellicht ludieke actie maar wel één die vergaande gevolgen had kunnen hebben: in Sas van Gent hebben drie kinderen vrijdagmiddag eigenhandig een wissel bij de goederenspoorlijn omgezet.


De politie schrijft op Facebook dat was gemeld dat tussen Sas van Gent en de Belgische grens een wissel was omgezet en dat de machinist van een passerende trein naast het spoor drie fietsen had zien staan. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen inderdaad drie fietsen staan. In de verste zagen ze drie personen lopen. De agenten konden echter niet verder met de auto dus daarom stapten ze op de fietsen en gingen ze naar de drie toe. Het bleek te gaan om twee 12-jarigen en een 13-jarige.

"De kinderen gaven toe dat zij de wissel hadden omgezet. Doordat de wissel was omgezet, had een trein vanuit de richting van België kunnen ontsporen. Gelukkig reed de reeds gepasseerde trein de andere kant op”, zo schrijft de politie. De tieners zijn doorverwezen naar HALT. Spoorbeheerder ProRail zal bekijken of er schade is ontstaan aan de wissel. Zo ja, dan zal deze worden verhaald op de kinderen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjonnie (1-6-2019 om 16:13)
zit zo een wissel dan niet op slot ? totaal onverantwoordelijke nalatigheid. ik denk dat hier in de kamer over gesproken moet worden en de politiek verantwoordelijke, de minister van V&W hard aangepakt. Besparen op een hangslotje van een paar tientjes ten koste van de veiligheid, SCHANDE ! er had wel een ramp kunnen gebeuren !
Piet (1-6-2019 om 09:58)
Halt waaraom??? Wees is blij dat ze buiten zijn
Ja-Ja (1-6-2019 om 08:01)
Deze "Lieve"kinderen wisten echt wel wat ze deden. Waarom hebben ze het anders gedaan? Laat ze maar beelden zien van slachtoffers van treinongelukken. En dan de ECHTE beelden.Dan slapen ze nooit meer rustig! Maar deze "lieverds"zullen wel met fluwelen handschoenen behandeld worden. Naar HALT ?? Ach ,het zijn kinderen.Rot op [Sorry] Bla- Bla-Bla Goed aanpakken dan zijn ze nog te redden voor hun toekomst anders lachen ze om hun strafje.
john (1-6-2019 om 06:44)
Het is toch niet te geloven dat in 2019 een paar kinderen zomaar een wissel kunnen verzetten met alle gevolgen van dien,je wilt niet weten wat voor rommel deze treinen vervoeren ,en dan wil Pro Rail eventuele schade verhalen op die kinderen ,nee ze moeten er voor zorgen dat zo iets niet kan ,dit is echt niet meer van deze tijd