www.hvzeeland.nl

Wissel omgezet: 'Trein had kunnen ontsporen'

Toegevoegd: 31-05-2019, 20.03 uur

Wissel omgezet: 'Trein had kunnen ontsporen'
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Een op het eerste zicht wellicht ludieke actie maar wel één die vergaande gevolgen had kunnen hebben: in Sas van Gent hebben drie kinderen vrijdagmiddag eigenhandig een wissel bij de goederenspoorlijn omgezet.

De politie schrijft op Facebook dat was gemeld dat tussen Sas van Gent en de Belgische grens een wissel was omgezet en dat de machinist van een passerende trein naast het spoor drie fietsen had zien staan. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen inderdaad drie fietsen staan. In de verste zagen ze drie personen lopen. De agenten konden echter niet verder met de auto dus daarom stapten ze op de fietsen en gingen ze naar de drie toe. Het bleek te gaan om twee 12-jarigen en een 13-jarige.

"De kinderen gaven toe dat zij de wissel hadden omgezet. Doordat de wissel was omgezet, had een trein vanuit de richting van België kunnen ontsporen. Gelukkig reed de reeds gepasseerde trein de andere kant op”, zo schrijft de politie. De tieners zijn doorverwezen naar HALT. Spoorbeheerder ProRail zal bekijken of er schade is ontstaan aan de wissel. Zo ja, dan zal deze worden verhaald op de kinderen.