Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Controle recreatievaartuigen Breskens

Toegevoegd: 01-06-2019, 02.18 uur
Een tiental recreatievaartuigen werd gecontroleerd.
Een tiental recreatievaartuigen werd gecontroleerd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De politie heeft vrijdag in onder andere de jachthaven van Breskens diverse recreatievaartuigen gecontroleerd.

In de haven controleerden agenten van het haventeam samen met collega's van de Landelijke Eenheid op onder meer de aanwezigheid, de geldigheid en het type vaarbewijs. Ook werd gekeken naar het voorhanden hebben van actuele waterkaarten, goedgekeurde reddingvesten en brandblussers.

Volgens de politie hadden de schippers het meeste wel op orde. Twee schippers kregen een waarschuwing voor het niet aanwezig hebben van een zogeheten radarreflector.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (1-6-2019 om 08:35)
Wist u dat u op de meeste Nederlandse binnenwateren mag varen met een plezier jacht van tot 15 meter en dat niet sneller 20 Km/ vaart ??Wel 18 jaar.? Dus varen zonder enige kennis van het scheepsvaartverkeer ??En er zijn er erg veel. Dit is belachelijk ! Iedereen die op het water vaart moet op z'n minst VB 1 in zijn/haar bezit hebben.Dat is veiliger voor alle scheepvaart op het water. Waarom dat niet veranderd is voor mij een grote vraag. Misschien dat een" wijsneus" mij/ons kan uitleggen ,die de vaarregels maakt?