Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

550 Euro boete voor dronken automobiliste

Toegevoegd: 01-06-2019, 15.58 uur
550 Euro boete voor dronken automobiliste
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 30-jarige vrouw uit Oost-Souburg heeft vannacht een boete van 550 euro gekregen omdat ze onder invloed van alcohol had gereden.


Politieagenten controleerden de vrouw op het Klein Vlaanderen in Middelburg. Op het ademanalyse-apparaat blies de Souburgse een waarde van 485 Ug/l waar 220 Ug/l is toegestaan.

De vrouw kreeg naast de boete ook een rijontzegging van enkele uren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (6-6-2019 om 18:23)
Dat iemand aangepakt word met alcohol op is meer dan terecht. Pak dan ook gelijk medicijn slikkend Nederland aan, volgens recent onderzoek blijkt dat 1 miljoen Nederlanders antidepressiva slikken of andere medicatie die de rijbevoegdheid kunnen beïnvloeden. Dat is toch ook een structureel probleem, dat slik je als je mentale gesteldheid in het geding is. Iets wat je niet wilt / zou moeten willen in het verkeer.
albert (2-6-2019 om 20:41)
korte alcohol cursus LEMA 625 euro gewone alcoholcursus EMA 1000 euro Dus dat komt nog bovenop de boete.
albert (2-6-2019 om 20:37)
Cursus wordt opgelegd door het CBR, niet door de rechter. Dus die cursus gaat ze nog wel krijgen. Korte cursus over alcohol en verkeer Beginnend bestuurder: aangehouden met een alcoholgehalte vanaf 220 tot 350 ug/l (0,5 ‰ tot 0,8 ‰). Ervaren bestuurder: aangehouden met een alcoholgehalte vanaf 350 tot 435 ug/l (0,8 ‰ tot 1,0 ‰).
Randgeval (2-6-2019 om 15:34)
Als 220 Ugl de grens is, en je blaast 485 Ugl, ben je geen randgeval meer, maar een zeer forse gebruik(st)er. Als je dit van jezelf weet, en je voelt niet de verantwoordelijkheid om tegenover je medemens die auto te laten staan. Je peinst er niet over, en je stapt zwaar beschonken toch achter stuur, mogen ze wat mij betreft veel zwaardere straffen geven Deze mevrouw is niet alleen zwaar alcoholisch, maar ook zwaar egoistisch, door haar eigen belang om beschonken in die auto te rijden, zwaarder te laten wegen als de levens van haar medemens. Hoe kun je zelf nog concluderen, dat je die auto nog wel kunt besturen met 485 ugl in je mik. Deze mevrouw was dus duidelijk egoistisch, en moet zichzelf diep schamen tegenover de rest van de samenleving
walter (2-6-2019 om 14:39)
@KeeK die cursus die Ja-Ja bedoeld word door de rechter opgelegd en niet door het cbr, die mevrouw heeft geen dagvaarding meegekregen, dus ze hoeft niet voor de rechter te verschijnen,en komt ze er mee weg met een boete en enkel uren rijverbod.
KeeK (2-6-2019 om 04:30)
Politie kan niet meer dan zij mag volgens de wet ! Die cursus die Ja-Ja bedoeld komt pas later door het CBR, die doen na de reguliere straf hun eigen procedure.. Je kunt nu straf van Politie krijgen en na CBR onderzoek ( wat altijd daarna komt aangezien gegevens 1st via justitie moeten ) komt er een nog een sanctie ! Als blijkt dat deze vrouw de laatste jaar nog eens is aangehouden met drank of drugs raakt zij alsnog middels CBR het rijbewijs kwijt. Politie is altijd de 1e fase met drank of drugs
Cookie-instellingen beheren