www.hvzeeland.nl

Fietser omgekomen bij ongeluk N62

Toegevoegd: 01-06-2019, 17.39 uur - Update: 01-06-2019, 20.56 uur

Fietser omgekomen bij ongeluk N62
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Op de Belgisch-Nederlandse grens bij Westdorpe is zaterdagmiddag een fietser om het leven gekomen bij een botsing met een personenauto.

Het slachtoffer stak rond 15.35 uur de Tractaatweg (N62) over bij de kruising met de Stekkerweg, een paar meter van de grensovergang bij de John F. Kennedylaan (N423) in Zelzate. De hulpdiensten werden ingeschakeld maar de fietser overleed ter plaatse. De brandweerzone centrum (België) zette een grote tent over het slachtoffer.

Volgens de politie is het slachtoffer een 83-jarige man uit Zelzate (B). Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad was de man samen met een vriend aan het fietsen en stopte deze wel bij de oversteekplaats, in tegenstelling tot de 83-jarige. De automobilist reed in een voertuig met Belgisch kenteken maar zijn identiteit is nog niet bevestigd. De bestuurder is meegenomen voor verhoor.

Het ongeluk vond volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie plaats in Nederland maar het slachtoffer belandde in België op het wegdek. Daarom wordt door agenten uit beide landen samengewerkt. De Nederlandse afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft sporenonderzoek gedaan.

De weg was ter plekke geruime tijd afgesloten vanuit Nederland richting België. Andersom was de weg wel beschikbaar. Inmiddels is de hele N62 weer open voor het verkeer.