Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Politie waarschuwt brugspringers én ouders

Toegevoegd: 02-06-2019, 10.55 uur
Borden bij de Draaibrug in Oost-Souburg waarschuwen potentiële brugspringers.
Borden bij de Draaibrug in Oost-Souburg waarschuwen potentiële brugspringers.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De Walcherse politie roept jongeren op om niet van bruggen af te springen en zo een frisse duik te maken. Met name bij de Draaibrug in Oost-Souburg gebeurt dit ’s zomers veelvuldig maar dat is volgens de politie zeker niet zonder risico.


“Even niet opletten, er vanaf springen en dan te pletter slaan op die roeiboot die je ff niet had gezien. Of lekker aan die brug gaan hangen, waardoor je niet zichtbaar bent voor de brugwachter die op afstand de brug bediend en daarvoor camerabeelden gebruikt. We hoeven vast niet uit te leggen dat je heel lelijk gewond kunt raken als je tussen die bewegende delen van de brug komt te zitten”, zo schrijft de politie in een oproep aan jongeren én ouders op Facebook.

Handhavende politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren zijn naar eigen zeggen "ook jong geweest" maar willen mensen toch op het hart drukken om een veiligere locatie te zoeken voor zomerse waterpret. Word je betrapt en krijg je een boete, dan bedraagt die overigens 140 euro.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (2-6-2019 om 14:57)
Vroeger kon je lekker met een brommer crossen op een veldje, vroeger kon je lekker in het kanaal zwemmen, vroeger sprong je leuk van een brug, nu mag er ongeveer niets meer! En maar lopen zeuren dat de jeugd vervelend is en niet meer buiten komt. Geef ze meer ruimte om wat te doen buitenom de regeltjes dat zou het een stuk leuker maken voor de jeugd. En ja ik ben een ouder en laat mijn kinderen wel leuke dingen doen.
vlissinger (2-6-2019 om 14:01)
ach wat maakt het uit , pa en ma zijn nooit thuis , , werken werken , , ze hebben geen tijd voor de jong. er moet geld op tafel komen, maar tegen woordig schulden schulden schulden , als ik maar op vakantie kan
Michelle (2-6-2019 om 11:03)
Gewoon lekker naar zee of het zwembad gaan.
Cookie-instellingen beheren