Jongen onder invloed vlucht voor politie

Toegevoegd: 02-06-2019, 13.58 uur

Jongen onder invloed vlucht voor politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Een 17-jarige jongen uit Brussel (B) is zaterdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, het weigeren van een ademanalyse en het zich onttrekken aan een staande houding.

Tijdens een alcoholcontrole in de omgeving van de Westkade in Sas van Gent merken agenten een bestelbus op die vanuit Sluiskil aan komt rijden. Omdat het voertuig slechts verlicht is met één stadslicht, wordt de bestuurder staande gehouden.

De Belg moest ook een blaastest doen. “De uitslag hiervan was dat de jongen geen meter meer mocht rijden en mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Hij was het kennelijk echter niet eens met de gang van zaken, gaf vol gas en ging er met hoge snelheid vandoor”, zo vertelt een politiewoordvoerder.

De agent die bij de auto stond kon ternauwernood aan de kant springen. Met een dienstauto en een motor werd direct de achtervolging ingezet. Bij Westdorpe reed de jongeman zich vast in de Claussstraat. Hij kon worden aangehouden en is al tegenstribbelend meegenomen naar het bureau.

Na zijn aanhouding gedroeg de verdachte zich volgens de politie uiterst recalcitrant. Hij wilde niet meewerken aan een ademanalyse. Inmiddels werd duidelijk dat er nog meer mis was. Zo bleek de kentekenplaat van de bestelbus niet overeen te komen met het betreffende voertuig.

De politie vermoedt dat de jongen, die zich niet kon identificeren met een ID-kaart of rijbewijs, ook onder invloed van drugs verkeerde. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij vandaag gehoord worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750