Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote brand in studentenflat Vlissingen

Toegevoegd: 03-06-2019, 22.10 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - In een studentenflat aan de Joost de Moorstraat in Vlissingen heeft vanavond een grote brand gewoed. Vijf personen raakten gewond.

De brand ontstond rond 20.10 uur op de vierde verdieping en ging gepaard met veel rookontwikkeling. Gelijk is het incident opgeschaald naar een grote brand en is er gestart met het ontruimen. Tijdens het uitbreken van de brand waren er nog mensen binnen. Met behulp van een hoogwerker is er ook een bewoner naar beneden gehaald.

Het vuur woedde achter het plafond van een studentenwoning. Hierdoor stonden de vierde en vijfde verdieping vol rook. Alle 90 kamers van het complex zijn door de brandweer opengemaakt en gecontroleerd. Vijf mensen hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Hiervoor werden meerdere ambulances ingezet.

De bewoners van de eerste drie verdiepingen van de studentenflat konden om 21:15 uur weer terug naar binnen. Voor de 40 bewoners van de vierde en vijfde verdieping wordt opvang geregeld. Het is niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750