www.hvzeeland.nl

Grote brand in studentenflat Vlissingen

Toegevoegd: 03-06-2019, 22.10 uur

Grote brand in studentenflat Vlissingen
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - In een studentenflat aan de Joost de Moorstraat in Vlissingen heeft vanavond een grote brand gewoed. Vijf personen raakten gewond.

De brand ontstond rond 20.10 uur op de vierde verdieping en ging gepaard met veel rookontwikkeling. Gelijk is het incident opgeschaald naar een grote brand en is er gestart met het ontruimen. Tijdens het uitbreken van de brand waren er nog mensen binnen. Met behulp van een hoogwerker is er ook een bewoner naar beneden gehaald.

Het vuur woedde achter het plafond van een studentenwoning. Hierdoor stonden de vierde en vijfde verdieping vol rook. Alle 90 kamers van het complex zijn door de brandweer opengemaakt en gecontroleerd. Vijf mensen hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Hiervoor werden meerdere ambulances ingezet.

De bewoners van de eerste drie verdiepingen van de studentenflat konden om 21:15 uur weer terug naar binnen. Voor de 40 bewoners van de vierde en vijfde verdieping wordt opvang geregeld. Het is niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.