Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Code oranje vanwege windstoten en regen

Toegevoegd: 04-06-2019, 15.20 uur
Code oranje vanwege windstoten en regen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor Zeeland waarschuwingscode oranje afgegeven vanwege de kans op zware windstoten en veel neerslag.


Volgens de meteorologen trekken er vanavond onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten van 75 tot 100 km/u. Ook hagel en lokaal veel regen is mogelijk.

Vanaf 18:00 uur geldt code oranje in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Voor de overige provincies geldt voor nu code geel. Code oranje is van toepassing tot vanavond 21.00 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eend Carbaat (5-6-2019 om 18:10)
Eerst zien dan geloven
Eend Carbaat (5-6-2019 om 18:09)
Eerst zien dan geloven
vlissinger (5-6-2019 om 16:02)
die betuteling van het weer, wij zijn oud en wijs genoeg om datt te volgen en anders hebben ze pech GE HAD
Peter Prince (5-6-2019 om 14:37)
Tegenwoordig wordt alles sterk overdreven, we zijn toch geen Amerikanen? Een windhoos heet tegenwoordig een mini-tornado. Doe normaal mensen en laat je niet gek maken met al die code's, gewoon een ouderwets onweersbuitje bestaat niet meer. Allemaal sensatie of wat is het??
Een beetje in de war (4-6-2019 om 21:24)
Het is nu 21.17 en ik zit nog steeds in de survival modus maar er gebeurt zo weinig. Gelukkig valt het allemaal erg mee maar dit soort berichten zorgen wel voor een hoop gedoe en onrust. Allert zijn is oké maar van dit soort voorspellingen word je onverschillig. Een volgende keer denk je dan al gauw; ja duhu, het zal wel.
Kees (4-6-2019 om 19:19)
Veel collegas waren al naar huis in verband met het slechte weer. Ik bleef alleen achter met de chef. Tot op heden 19.18 uur is het stralend weer. Een paar drupjes. Op de radio en buien radar zag je de regen al over de Noordzee gaan langs Nederland.
Cookie-instellingen beheren