Weerbericht:
Flinke perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM eist celstraf tegen drugsdealer

Toegevoegd: 05-06-2019, 18.42 uur
OM eist celstraf tegen drugsdealer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 36-jarige S. Z. uit Vlissingen is woensdag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van achttien maanden geëist. De man wordt ervan verdacht vanaf augustus jaar zes maanden lang te hebben gedeald in cocaïne en amfetamine.

Bij zijn aanhouding werd er in zijn woning 110,8 gram cocaïne, 2400 euro en 114,5 gram amfetamine gevonden. Volgens Z. bewaarde hij drugs en het geld voor een vriend. Van dealen was in de visie van Z. geen sprake geweest. Hij had twee goede kennissen die zo heel af en toe een grammetje cocaïne wilden hebben. Z. zorgde ervoor dat ze het spul kregen en als dank voor de goede zorgen mocht hij - nadat ze 50 euro voor een gram hadden betaald - tien euro daarvan in eigen zak steken.

De zaak tegen de Vlissinger kwam aan het rollen na een tip aan de wijkagent. Volgens de officier van justitie moest Z. veel meer hebben gedeald. De uitgaven van het gezin (man, vrouw, vijf kinderen) waren beduidend meer dan de inkomsten van een bijstandsuitkering, mede gezien de luxe spullen die in de woning stonden. Z. is in 2012 ook al eens veroordeeld voor dealen. Toen kreeg hij 21 maanden waarvan negen voorwaardelijk opgelegd. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (6-6-2019 om 02:21)
Ach ja, we kennen allemaal de smoezen om zo voordelig mogelijk uit een probleem te komen. Kennelijk zorgde hij goed voor zijn gezin, maar hoe dan ook blijft hij daarbij in overtreding van de normaal gesproken wetgeving. Helaas,,,voor hem, die geldt voor iedereen, dus ook voor hem. (en zijn gezin). Komt helaas bij dat hij al eerder is veroordeeld. Sta je bij voorbaat al een beetje zwakker in een procedure zoals nu aan de hand is. Die 18 maanden knul, daar bof je mee. Van mij had je vele jaren meer opgelegd gekregen. Ik hoop dat je er van leert. Geloof me: JOUW gezin zal er veel gelukkiger door worden. Ik wens je sterkte in deze ramp. Laat aan je gezin en jouw echtgenote echt zien wie of wat je bent.