Weerbericht:
Flinke perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gevangenisstraf voor steekpartij Terneuzen

Toegevoegd: 05-06-2019, 18.46 uur
De steekpartij op 3 februari van het vorige jaar in Terneuzen.
De steekpartij op 3 februari van het vorige jaar in Terneuzen.
© Foto: Chris Platteeuw
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Officier van justitie Linda van den Oever heeft woensdag tegen de 19-jarige J. de P. een gevangenisstraf van veertien weken geëist voor het neersteken van een 17-jarige plaatsgenoot op 3 februari van het vorige jaar. Ook zou hij hem 6500 euro smartengeld plus een schadevergoeding mat iets meer dan duizend euro moeten betalen.

De P. was op stap in Terneuzen, bezocht daar samen met een vriend café 't Bierwinkeltje. Daar kreeg hij met het hem bekende 17-jarige slachtoffer een woordenwisseling en de laatste werd vanwege zijn gedrag de kroeg uitgezet. Zowel De P. - toen net 18 jaar - en het latere slachtoffer hadden elk zeker tien glazen bier achter de kiezen.

Eenmaal buiten begon het geduvel opnieuw. De 17-jarige belde een vriend met de mededeling dat er moest worden gevochten en De P. werd dringend verzocht samen met zijn vriend te blijven wachten tot de ander zou arriveren. Die kwam en begin meteen te vechten.

In de vechtpartij waar alle vier over en weer klappen uitdeelden, trok De P. - volgens eigen zeggen - in paniek zijn mes en stak er daarmee in op de 17-jarige. Die incasseerde onder meer negen steek/snijwonden en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (7-6-2019 om 22:53)
@mark idd waarom kan de cafe eigenaar dit ongestraft schenken aan minderjarige ???
bram goeree (6-6-2019 om 12:47)
14 weken ? belachelijk .zo een straf werkt niet afschrikwekkend genoeg
mark (6-6-2019 om 10:01)
waarom had de 17 jarige 10 bier achter de kiezen???