Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Groot drugslab bij Oud-Vossemeer

Toegevoegd: 06-06-2019, 13.21 uur
Door: Manfred Berrevoets

OUD-VOSSEMEER - In een boerenschuur aan de Molenweg in Oud-Vossemeer is donderdagmorgen een synthetisch drugslab ontdekt. De politie meldt dat het om een grote professionele cocaïnewasserij gaat.

De brandweer van Tholen is rond 09.10 uur opgeroepen om metingen te doen na meldingen over een vreemde lucht bij de schuur. Een bedrijf die een omgevallen boom aan het opruimen was meldde de vreemde lucht bij de politie wat leidde tot inzet van de brandweer. De politie trof vervolgens in de schuur de cocaïnewasserij aan.

Volgens een woordvoerder is het één van de grootste ooit gevonden cocaïnewasserijen in Nederland. Het bestaat uit twee compartimenten: een wasserij en een inpakgedeelte. In de schuur staan honderden jerrycans en vaten. Daarnaast staan er diverse machines en een aantal stapelbedden.

In een cocaïnewasserij komt cocaïne in een soort kneedbare pasta binnen. Het wordt bijvoorbeeld verstopt in verpakkingen van cosmetica of voedingsmiddelen. De pasta wordt vervolgens bewerkt met chemicaliën zoals benzine en alcohol. Daarna blijft de cocaïne in poedervorm over.

De cocaïnewasserij in Oud-Vossemeer wordt met behulp van de recherche en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning ontmanteld. De politie onderzoekt de zaak, er zijn nog geen verdachten aangehouden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jr (6-6-2019 om 23:31)
Dat verklaard mogelijk ook die stank in het riool bij Tholen dacht ik toen al