Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brand in grote stapel hout Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 08-06-2019, 05.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een felle brand in een hoop stookhout in Sint-Maartensdijk.

De brand werd rond 02.55 uur gemeld op een erf van een landbouwbedrijf aan de Provincialeweg (N286) tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. Over een lengte van ongeveer vijftig meter stond er een grote hoop stookhout in brand.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was de brand lastig te bestrijden vanwege de harde wind. Er zijn dan ook twee blusvoertuigen en een waterwagen ingezet. Daarnaast is er een losse pomp ingezet om bluswater uit de sloot te pompen. Bij de brand kwam veel rook vrij. De windrichting was gunstig waardoor er geen risico was op uitbreiding van het vuur naar de naastgelegen loods.

Rond 04.45 uur was de brandweer het vuur meester. Er wordt een kraan ingezet om de stapel uit elkaar te halen en verder te blussen. Dit gaat vermoedelijk nog uren duren omdat iedere boomstam moeten worden afgeblust. Er wordt dan ook een waterkanon ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750