Veroorzaker ongeluk probeert auto te verstoppen

Toegevoegd: 08-06-2019, 14.44 uur

Het ongeval in de Vlaketunnel gisteravond.
Het ongeval in de Vlaketunnel gisteravond.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

KRUININGEN - De veroorzaker van het ongeluk, gistermiddag in de Vlaketunnel, is aangehouden. De bestuurder, een 34-jarige man uit het Duitse Düren, was onder invloed van alcohol. 

Een 53-jarige man uit Naarden reed in zijn auto en verklaarde van achteren aangereden te zijn door een auto met een Duits kenteken. Hij raakte door die aanrijding de macht over het stuur kwijt en sloeg met zijn auto over de kop tegen de tunnelwand aan. Wonder boven wonder kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.

De auto die hem had aangereden was er echter vandoor gegaan en had niet netjes de tijd genomen om gegevens uit te wisselen om de schade verder af te kunnen wikkelen. Omdat de betrokken auto een kentekenplaat verloren was, was al snel bekend bij de politie welke auto er betrokken moest zijn geweest bij het ongeval.

Aan alle politiemensen in de buurt werd deze informatie doorgegeven en zij gingen op zoek naar het voertuig. Die auto werd even later aangetroffen in de Dijkwelsestraat in Kapelle. Een getuige had gezien dat een Duitse auto, met maar één kentekenplaat, door de bestuurder als het ware verstopt werd onder bosjes in de straat en vertrouwde het niet.

Deze getuige is naar de betreffende auto gelopen en heeft hulp aangeboden aan de zichtbaar geschrokken mensen. Zij vroegen de getuige om hen, tegen betaling, naar Duitsland te brengen, maar de alerte inwoner van Kapelle belde in plaats daarvan naar de politie.

Agenten kwamen ter plaatse en hebben de bestuurder (een 34-jarige man uit Duren) en de bijrijdster (een 27-jarige Duitse vrouw met een onbekende woonplaats) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Uit onderzoek bleek dat beide verdachten onder invloed waren van alcohol.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (8-6-2019 om 21:49)
Petje af voor dze getuige want iedereen die het verzoek krijgt om na zo,n situatie tegen betaling hen te helpen naar het buitenland te brengen die weet dat er iets niet klopt.