Minderjarigen bekennen reeks diefstallen en vernielingen

Toegevoegd: 08-06-2019, 15.03 uur

Minderjarigen bekennen reeks diefstallen en vernielingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Vorige week zondag werden twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij ervan werden verdacht een spoor van vernielingen te hebben aangericht in Goes en Kloetinge.

Zij werden ontdekt door een politieagent die onderweg was naar zijn werk toen ze op een gestolen scootmobiel aan het rijden waren. De jongens werden verdacht van het plegen verschillende strafbare feiten; diefstal van fietsen, joyriden op een heftruck, diefstal van een scootmobiel, diefstallen uit schuurtjes, bekladden van auto’s met verf en het in brand steken van een kliko.

In totaal zijn bij de politie elf aangiftes binnengekomen. Al bovengenoemde zaken zijn door de twee bekend. Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de twee mogelijk nog meer op hun kerfstok hadden. Bij een zoeking op hun kamers vonden agenten een gestolen fototas en een tablet. Beide goederen bleken afkomstig te zijn van de diefstal uit een tent.

Ook bekenden de twee jongens dat zij verantwoordelijk waren voor drie inbraken in een sportkantine, de diefstal uit een bouwkraan en nog een paar fietsendiefstallen. In de afgelopen week zijn de twee jongens voor de kinderrechter verschenen en die heeft hen in bewaring gesteld.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (20-8-2019 om 11:16)
ouder: mijn kind doet zoiets niet--hij heeft beslist slechte vriendjes gehad en is door hen meegelokt. lang geleden werd mijn bromfiets uit de schuur gestolen--toen de zaak voorkwam hoorde ik de moeder zeggen dat hij maar flink moest huilen, dan zou de rechter minder zwaar straffen. helaas voor de moeder: schade vergoeden en een flinke boete.
P (8-6-2019 om 19:26)
Bekennen betekend niet per direct dat ze het ook echt gedaan hebben, minderjarigen bezwijken nogal snel onder druk van opdringerige agentjes als ze zonder hun ouders op het buro zitten.
Kees (8-6-2019 om 16:15)
En nu straffen per overtreding/ delict. Helaas krijgen ze geen strafblad dat is jammer. Alle schade tot de laatste cent laten betalen en laat ze ook maar werken voor de gedupeerden. Die hebben vaak wel leuke klusjes voor hun
Mar (8-6-2019 om 15:39)
Dat wordt dokken voor deze crimineeltjes! Laat ze maar alles betalen. Dan worden ze hopelijk wakker!