Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Diverse stormmeldingen door harde wind

Toegevoegd: 08-06-2019, 15.46 uur
De brandweer aan de Molendijkseweg in Sint-Annaland.
De brandweer aan de Molendijkseweg in Sint-Annaland.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De hulpdiensten zijn vandaag diverse keren uitgerukt voor meldingen als gevolg van de hard wind.

Vannacht rond 03.00 uur kwam de eerste melding binnen bij de brandweer. Aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes moest de brandweer in actie komen. Een uur later rukten brandweerlieden uit voor een ongevallen boom aan de Magnoliastraat in ’s-Gravenpolder.

Zaterdagmorgen vroeg hing er een tak los aan de Molendijkseweg in Sint-Annaland. Hiervoor is de brandweer ingezet. Ook een hoogwerker uit Bergen op Zoom verleende hier assistentie. Even na 08.10 uur viel er aan de Haneweg in Ouwerkerk een boom op een huis. De brandweer is hier ingezet om de boom in stukken te zagen. De schade aan het huis bleek mee te vallen.

Rond 09.30 uur hing er aan de Maisbaai in Middelburg een grote tak los. De brandweer heeft deze met behulp van een ladderwagen afgezaagd. Daarnaast rukte er nog brandweer uit voor een stormschade aan de Boulevard in Sint-Annaland en de Nieuwendijk in Vlissingen. De laatste melding was even na 12.00 uur aan de President Rooseveltlaan in Middelburg.

Het treinverkeer tussen Middelburg en Goes ondervond ook hinder van de storm. Ter hoogte van Lewedorp hingen er takken laag die tegen de passeren treinen aan kwamen. Een aannemer heeft deze verwijderd en de treinen reden tijdelijk stapvoets.

Het KNMI heeft tot vanavond 20:00 uur code geel afgegeven vanwege de wind.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750