Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM Veere rukt twee keer uit

Toegevoegd: 11-06-2019, 16.04 uur
KNRM Veere rukt twee keer uit
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - Op Tweede Pinksterdag zijn de redders van het KNRM-station Veere twee keer uitgevaren: één keer voor een vaartuig aan de grond en één keer voor een boot waarvan de motor niet meer werkte en de opvarenden het erg koud begonnen te krijgen.

De melding van het op het Veerse Meer vastgelopen vaartuig kwam rond 11.15 uur binnen. Een passant had gezien dat nabij boei VM61 een zeiljacht zichzelf had vastgevaren. De reddingboot Oranje werd via de Kustwacht gealarmeerd maar trof niets meer aan. Ook in de omgeving werd geen jacht in problemen aangetroffen. Hierop kon men terugkeren naar het station.

Omstreeks 14.15 uur ging de pieper opnieuw. Dit keer was sprake van een open motorboot met tien personen aan boord, waaronder drie kinderen. De boot lag bij boei VM61 in de buurt van de Goudplaat. De motorboot had last gekregen van een storing en hierdoor was er geen voortstuwing meer.

Een aantal personen had het aardig koud gekregen. De tien waren namelijk kletsnat geregend toen ze waren overvallen door een stortbui. Ze hadden volgens de KNRM geen geschikte kleding bij en op de open boot was maar weinig beschutting. De opvarenden kregen daarom van de redders isolatiedekens.

De boot is naar de trailerhelling bij De Piet gesleept.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750