Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Nieuwe striping hulpverleningsvoertuigen

Toegevoegd: 12-06-2019, 16.40 uur
In Middelburg rijdt één van de eerste Zeeuwse politiewagens in de nieuwe stijl.
In Middelburg rijdt één van de eerste Zeeuwse politiewagens in de nieuwe stijl.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De voertuigen van de hulpdiensten gaan er vanaf dit jaar anders uitzien en sinds kort rijden ook in Zeeland de eerste auto’s rond in de nieuwe ‘striping’.


Hoe de belettering op hulpverleningsvoertuigen eruit moeten zien, is landelijk vastgesteld. Het huidige ontwerp van de zogeheten OOV-striping dateert uit 1993. Half april is echter een nieuwe landelijke uitstraling gepresenteerd en inmiddels rijden ook in Zeeland wagens rond met de nieuwe strepen.

Wat er verandert: de bekende witte, rode en blauwe strepen die op auto's van brandweer, politie, ambulance, Koninklijke Marechaussee, Reddingsbrigade Nederland, veiligheidsregio's en Defensie staan, worden allemaal breder. De oranjerode strepen op politiewagens worden daarnaast roder van kleur. Volgens het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) moeten de auto’s door de aanpassingen 's nachts nog beter zichtbaar zijn.

Het duurt overigens nog wel even voordat de oude bestickering uit het straatbeeld zal verdwijnen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, worden in principe voertuigen alleen bij vervanging voorzien van de nieuwe striping. Er geldt bovendien een overgangstermijn van 20 jaar.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (12-6-2019 om 20:24)
Het kost allemaal niets ,er wordt wel heel erg makkelijk omgegaan met andermans geld, ,wat was er verkeerd met die oude strepen ,straks het logo op het papier overheids instanties doen maar of het zo hoort .
Cookie-instellingen beheren