Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 1 km

Vijf jaar cel geëist voor fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 14-06-2019, 15.57 uur
In april deed de politie nog samen met het NFI aanvullend onderzoek.
In april deed de politie nog samen met het NFI aanvullend onderzoek.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vijf jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat dat de straf wordt die de 20-jarige S. M. uit Kloetinge krijgt opgelegd. M. reed vorig jaar in Goes een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend dood. Dat gebeurde toen M. fors te hard en onder invloed van alcohol reed.


In de nacht van 27 op 28 oktober staken Alice Dessi (33) en Miki Trpkovski (30) rond 04.20 uur de Van de Spiegelstraat over. M. kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij bij de oversteekplaats in botsing met het stel. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein.

Volgens de officier van justitie was het ongeluk vermijdbaar. De verdachte had ongeveer vier keer te veel alcohol gedronken en reed volgens de politie 112 kilometer per uur terwijl 50 kilometer per uur was toegestaan. De advocaat van de verdachte trekt overigens in twijfel of M. inderdaad 112 reed.

M. kreeg eerder twee boetes voor te hard rijden. Ook werd hij al eens gepakt op het rijden onder invloed van alcohol. De politie had hem ook een keer aangesproken omdat hij hard over een drukke parkeerplaats zou hebben gereden.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RJ (14-6-2019 om 20:03)
Ik begrijp dat hij een celstraf opgelegd krijgt, terecht. Ik begrijp echter nog steeds niet waarom de politie auto die achter hem aanreed en zag dat er iets gebeurde op de bewuste plaats, daar niet gestopt is om eventuele hulp te bieden, ze verklaarde toen dat ze niets hebben gezien. Helaas is er bij zo'n ongeval alleen maar slachtoffers, ook de dader, die zal er ook zijn hele leven lang aan herrinderd worden. Ik neem het echt niet op voor hem, want alcohol en autorijden gaat NOOIT samen.
bram goeree (14-6-2019 om 19:27)
ben het volkomen eens met de vorige commentaren .dit is moord op twee onschuldige jonge mensen .hij krijgt na een aantal jaar een herkansing .die twee mensen nooit meer .wat moet dit een klap zijn voor de nabestaanden .rechters ga jullie verstand eens gebruiken en denk veel meer aan de slachtoffers dan aan de dader .misschien dat er dan eens een afschrikwekkend effect van uit gaat .zo niet dus
Zeeuw (14-6-2019 om 19:23)
En dan zeggen dat deze dader is berecht als een volwassenen .. Op z'n minst zijn rijbewijs levenslang kwijt, en dan nog niet eens te spreken over het aantal jaren vast zitten .. echt typisch het Nederlands rechts systeem van tegenwoordig, om misselijk van te worden.
leo (14-6-2019 om 19:18)
Ik vind de straf voor deze persoon veel te laag .5 jaar voor moord met aftrek van de tijd die deze persoon al vast zit . . en waarschijnlijk al vrijkomt bij twee jaar straf . minimaal 10 jaar zou er meer op lijken en nooit meer rijden in een auto.
Bram (14-6-2019 om 18:29)
De eis is nog te weinig hij is moedwillig met drank de weg op gegaan Dus is het wat mij betreft moord twee jonge hebben het leven verloren De ouders en familie hebben levenslang Deze man zou ook nooit meer een rijbewijs mogen krijgen laat hem maar fietsen
Iemand (14-6-2019 om 16:42)
Ik vind, dat deze man terecht mag staan voor 2 moorden. Als je zo bezopen gaat rijden ben je levensgevaarlijk voor alles en iedereen. Stel voor dat hij inderdaad 5 jaar krijgt dan is hij met de regel 2/3 van zn straf uitzitten - zijn voor arrest hoeft hij naar 2 jaar te zitten. En die familie van die 2 mensen hebben levenslang. Ook 2 jonge mensen van die een heel leven voor hun hadden is voor mij genoeg reden om minimaal 30 jaar te eisen of te geven.
Cookie-instellingen beheren