Weerbericht:
Flinke perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vijf jaar cel geëist voor fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 14-06-2019, 15.57 uur
In april deed de politie nog samen met het NFI aanvullend onderzoek.
In april deed de politie nog samen met het NFI aanvullend onderzoek.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vijf jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat dat de straf wordt die de 20-jarige S. M. uit Kloetinge krijgt opgelegd. M. reed vorig jaar in Goes een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend dood. Dat gebeurde toen M. fors te hard en onder invloed van alcohol reed.

In de nacht van 27 op 28 oktober staken Alice Dessi (33) en Miki Trpkovski (30) rond 04.20 uur de Van de Spiegelstraat over. M. kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij bij de oversteekplaats in botsing met het stel. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein.

Volgens de officier van justitie was het ongeluk vermijdbaar. De verdachte had ongeveer vier keer te veel alcohol gedronken en reed volgens de politie 112 kilometer per uur terwijl 50 kilometer per uur was toegestaan. De advocaat van de verdachte trekt overigens in twijfel of M. inderdaad 112 reed.

M. kreeg eerder twee boetes voor te hard rijden. Ook werd hij al eens gepakt op het rijden onder invloed van alcohol. De politie had hem ook een keer aangesproken omdat hij hard over een drukke parkeerplaats zou hebben gereden.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim (14-6-2019 om 16:40)
Da's 15 jaar te weinig! Deze minkukel verwoest allerlei levens met zijn domme, onverantwoordelijke (rij)gedrag..... meer eisen = meer krijgen!
merien (14-6-2019 om 16:22)
zal wel een taakstraf worden ???