Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 22 km

Vijf jaar cel geëist voor fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 14-06-2019, 15.57 uur
In april deed de politie nog samen met het NFI aanvullend onderzoek.
In april deed de politie nog samen met het NFI aanvullend onderzoek.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vijf jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat dat de straf wordt die de 20-jarige S. M. uit Kloetinge krijgt opgelegd. M. reed vorig jaar in Goes een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend dood. Dat gebeurde toen M. fors te hard en onder invloed van alcohol reed.


In de nacht van 27 op 28 oktober staken Alice Dessi (33) en Miki Trpkovski (30) rond 04.20 uur de Van de Spiegelstraat over. M. kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij bij de oversteekplaats in botsing met het stel. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein.

Volgens de officier van justitie was het ongeluk vermijdbaar. De verdachte had ongeveer vier keer te veel alcohol gedronken en reed volgens de politie 112 kilometer per uur terwijl 50 kilometer per uur was toegestaan. De advocaat van de verdachte trekt overigens in twijfel of M. inderdaad 112 reed.

M. kreeg eerder twee boetes voor te hard rijden. Ook werd hij al eens gepakt op het rijden onder invloed van alcohol. De politie had hem ook een keer aangesproken omdat hij hard over een drukke parkeerplaats zou hebben gereden.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kelley (29-6-2019 om 13:59)
Het is te gek voor woorden de fam en vrienden van het stel hebben levenslang en deze knuppel krijgt maar 3,5 maanden en dat voor 2 levens ze moeten hem 50 jaar zonder kans op vervroegt vrijlating zo komt er mischien een eind aan zulke beesten want een mens is hij niet .fam en vrienden heel veel sterkte leef met jullie mee
Michel (18-6-2019 om 12:03)
5 jaar ( en dat is nog maar de eis) voor 2 moorden. De rechters zijn in dit geval helemaal van het padje af, het moet niet gekker worden. Voor de nabestaanden van de slachtoffers, heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd als je door de rechters in de steek wordt gelaten.
W.S.M. Fakkeldij (17-6-2019 om 19:11)
Wat ik niet uit de eis haal, wanneer gaat de ontzegging van het rijbewijs in? Na het uitzitten van de straf, of is het al ingetrokken en komt het weer beschikbaar na de straf?
Willem (15-6-2019 om 20:20)
5 jaar voor 2 mensen levens, zo is een mensen leven wel erg goedkoop.
P.Janse (15-6-2019 om 14:18)
Voor iemand die hardleers is is 5 jaar te weinig, minstens 10 jaar per persoon en nooit enig rijbewijs meer. Want leren doe ze het helaas niet. En op de fiets denken ze dat ze overal voorrang hebben. Wat klopt er niet aan de nederlandse wetgeving
AntiGSM (14-6-2019 om 21:27)
Natuurlijk is deze bestuurder op een heleboel dingen fout, maar toch een opmerking: onderschat niet wat fietsers allemaal voor levensgevaarlijke capriolen uithalen! Als je daar aan komt rijden met de juiste snelheid en niet onder invloed dan kun je in zo'n situatie nog makkelijk mensen doodrijden als ze gewoon oversteken zonder uit te kijken. En dat gedrag wordt door iedereen maar gewoon gevonden. Dezelfde straffen zouden ze ook moeten eisen voor al die smartphonetokkies die hele dagen bezig zijn met hun telefoons i.p.v met het verkeer, dat is MINSTENS net zo gevaarlijk als met drank op!
Cookie-instellingen beheren