www.hvzeeland.nl

Vijf jaar cel geëist voor fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 14-06-2019, 15.57 uur

Vijf jaar cel geëist voor fataal ongeluk Goes
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vijf jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat dat de straf wordt die de 20-jarige S. M. uit Kloetinge krijgt opgelegd. M. reed vorig jaar in Goes een 33-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend dood. Dat gebeurde toen M. fors te hard en onder invloed van alcohol reed.

In de nacht van 27 op 28 oktober staken Alice Dessi (33) en Miki Trpkovski (30) rond 04.20 uur de Van de Spiegelstraat over. M. kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij bij de oversteekplaats in botsing met het stel. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein.

Volgens de officier van justitie was het ongeluk vermijdbaar. De verdachte had ongeveer vier keer te veel alcohol gedronken en reed volgens de politie 112 kilometer per uur terwijl 50 kilometer per uur was toegestaan. De advocaat van de verdachte trekt overigens in twijfel of M. inderdaad 112 reed.

M. kreeg eerder twee boetes voor te hard rijden. Ook werd hij al eens gepakt op het rijden onder invloed van alcohol. De politie had hem ook een keer aangesproken omdat hij hard over een drukke parkeerplaats zou hebben gereden.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.