www.hvzeeland.nl

Gevangenisstraf geëist voor vuurwerk in woning

Toegevoegd: 14-06-2019, 20.41 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De veertigjarige H. K. uit Middelburg die op 30 november vorig jaar vuurwerk in zijn woning aan de Driewegenhof afstak, zou een gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest van 138 dagen en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden moeten krijgen, vindt officier van justitie Linda van den Oever. Ook zou K. onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan. K. verblijft momenteel in een inrichting in Poortugaal om daar van zijn verslaving(en) af te komen. 

Op die bewuste dag ging het niet goed met K. en uit pure frustratie, woede en nog het een en ander stak hij een tweeduizendklapper af in zijn woning. Eigenlijk was die bedoeld voor oud- en nieuw, maar dat haalde hij dus niet. Het resultaat mocht er zijn: een enorme ravage van het vuurwerk, aangevuld met een vernielde tv en het nodige vernielde meubilair. Mede-flatbewoners die het geknal hoorden en de rook uit de woning zagen komen, ontvluchtten hun woning. 

Als gevolg van zijn actie mag K. niet meer in zijn woning komen. Dat in het slechtste geval de hele flat had kunnen afbranden, daar had K. niet zo direct aan gedacht. En dat er allerlei veiligheidsvoorschriften op de doos met klapper had gestaan had K. wel gezien, maar dat viel allemaal wel mee, zo vond hij. Later werd ook in de kelderbox nog het een en ander aan illegaal vuurwerk gevonden. 

Uitspraak over twee weken.