Vandaal haalt fiets weer uit gracht

Toegevoegd: 16-06-2019, 10.39 uur

De man trok zijn kleren uit en heeft de fiets weer uit het water gehaald.
De man trok zijn kleren uit en heeft de fiets weer uit het water gehaald.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een vandaal is gisteren in Terneuzen in zijn onderbroek een gracht ingegaan om daar een fiets uit te halen die hij daar even daarvoor zelf had ingegooid.

Agenten die op het politiebureau aan de Rosegracht waren zagen dat tegenover het bureau iemand vanaf de Herengracht een fiets in het water gooide. Ze gingen er op af en spraken de man aan. “Hij bood zelf aan om de fiets weer uit het water te halen. Dit leek ons een goed idee. Hierop trok de man zijn kleren uit waarna hij in de gracht sprong en de fiets uit het water haalde”, zo vertelt de politie op Facebook.

De man kreeg van de agenten nog wel een bekeuring voor baldadigheid.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (17-6-2019 om 07:41)
Tsss...de fiets er uit halen en dan toch een proces verbaal krijgen...? Nou, dan had ik hem gewoon laten liggen en "m'n verlies nemen"...
Clara (17-6-2019 om 07:40)
José,Moeten we zulke vandalen nog belonen ook? Dit soort knapen trappen ook je autospiegels van je auto af ,er staat niet altijd een agent in de buurt als hij een fiets in het water gooit of iets anders vernielt, je moet met je handen van andermans spullen afblijven.
Jose (16-6-2019 om 21:28)
De reacties van Kees, Clara en Jan vallen mij erg tegen. De man die de fiets in het water gooide is natuurlijk fout. Maar hemeltje lief.......er is in feite weinig gebeurd. Fiets nat. Fiets zal ook weleens in de regen buiten komen Clara. Ik droogmijn fiets nooit af als ik, zoals de afgelopen week meerdere keren zeiknat ben geworden en mijn fiets ook. En Jan deze man heeft zelf besloten om de fiets weer op het droge te zetten. Daar was geen enkele dwang voor nodig. Als jij als gewone burger iemand tot wat dan ook dwingt ben je zelf strafbaar. Beste mensen, ik vind nog steeds de beslissing van de agent lullig.
Kees (16-6-2019 om 17:16)
Prima van de agenten. En ja een boete is terecht. ZO heb je de gegevens van de man in het systeem en mocht er later met de fiets iets niet in orde zijn dan kan de man dat alsnog betalen. En Clara ja als een auto in de sloot rijd is dat inderdaad wel zo. Daar zit veel elektro in. Qua lak valt het reuze mee. Als een fiets goed in de lak zit en geen beschadigingen kan het best veel hebben. Je kan er ook mee in de regen fietsen dan worden ze ook net zo nat. En van regen rotten ze ook niet weg.
Clara (16-6-2019 om 13:59)
De man kreeg van de agenten nog wel een bekeuring voor baldadigheid. En de fiets kun je nu binnen een poosje bij het schroot gooien,want alles zal langzaam wegrotten dus deze vandaal zal in mijn ogen de rechtmatige eigenaar ook een nieuwe fiets moeten geven.
Jan (16-6-2019 om 12:20)
Dit is het beste medicijn gelijk laten opruimen ,zo heeft ik er wel eens betrapt die over een pinautomaat piste en gelijk het laten schoonmaken met zijn eigen T.Shirt