Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie waarschuwt voor 'kettingrukkers'

Toegevoegd: 16-06-2019, 16.52 uur
Politie waarschuwt voor 'kettingrukkers'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - De politie waarschuwt voor personen die in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen mensen middels een babbeltruc hebben beroofd van sieraden. 

De dieven gaan volgens de politie geraffineerd te werk. Ze spreken mensen op straat aan (meestal in het Engels) en ze vragen de weg. Soms hebben ze ook een landkaart bij zich hebben. Als bedankje willen ze hun slachtoffers vervolgens zogenaamd een ketting omhangen. "Op dat moment slaan de kettingrukkers toe en proberen ze kettingen, ringen of horloges van hun slachtoffers te stelen", zo vertelt de politie.

De politie heeft de afgelopen weken verschillende aangiften ontvangen over de dieven. Veelal was sprake van bejaarde slachtoffers. Zaterdagmiddag 8 juni deden dieven nog een poging in de Molenstraat in Ossendrecht. Daar probeerden ze een 92-jarige vrouw te beroven. Omdat de vrouw begon te gillen sloegen de dieven zonder buit op de vlucht. Afgelopen week zouden de dieven ook hebben toegeslagen in Bergen op Zoom en Roosendaal. Dezelfde daders hebben zaterdag mogelijk ook toegeslagen in Nieuw-Namen.

"De groep zou in verschillende samenstellingen werken. Het gaat in ieder geval om niet-Nederlands sprekende vrouwen en mannen. Daarbij is al meerdere malen een grijze auto gezien", aldus de politie die oproept om alert te zijn. Gedupeerden of mensen waarbij een poging werd gedaan en die nog geen aangifte hebben gedaan, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeannine (16-6-2019 om 22:45)
Een dag of 14 was het in Kieldrecht (B)de zelfde babbeltruc als je weet dat die babbeltruc in Kieldrecht maar 1km van Nieuw-Namen is ja weten jullie dat grens overschrijden is
JW (16-6-2019 om 21:19)
Naast kettingrokers dus nu ook al kettingrukkers! Moet niet gekker worden. ;-)
Peter (16-6-2019 om 20:22)
Laat ze het maar proberen dan zijn ze snel uitgerukt. Maar ja het zijn meestal de bejaarden die slachtoffer worden. Zeker weer een Roemeense bende
Kees (16-6-2019 om 17:40)
Ze hoeven mij geen ketting om te hangen als bedankje. Ik ben geen hond met een halsbandje. Ik draag geen sieraden. En mijn horloge mogen ze jatten dat draag ik toch niet.
Frenky (16-6-2019 om 17:19)
"Het gaat in ieder geval om niet-Nederlands sprekende vrouwen en mannen" Een persoonsbeschrijving zou geen kwaad kunnen lijkt mij.
jaap (16-6-2019 om 17:07)
oh, dat soort kettingrukkers.