Weerbericht:
Perioden met zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

EOD laat explosief springen bij Oranjezon

Toegevoegd: 16-06-2019, 22.44 uur
De EOD liet het explosief 'springen' op het strand bij Oranjezon.
De EOD liet het explosief 'springen' op het strand bij Oranjezon.
© Foto: Gemeente Veere
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Op het strand bij natuurgebied Oranjezon in Vrouwenpolder is zondag een oud explosief gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De gemeente Veere meldt dat het explosief van Franse makelij was. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het projectiel 's middags gecontroleerd laten 'springen'. 's Ochtends was de EOD al met spoed ter plekke gegaan.

De EOD staat 24 uur per dag klaar om in Nederland explosieven te ruimen. Jaarlijks krijgt de EOD 2.000 tot 2.500 meldingen. Het gaat doorgaans om explosieven uit de Tweede Wereldoorlog maar soms ook over verdachte pakketjes en geïmproviseerde explosieven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750