Celstraf voor steekpartij Terneuzen

Toegevoegd: 19-06-2019, 20.32 uur

De steekpartij op 3 februari van het vorige jaar in Terneuzen.
De steekpartij op 3 februari van het vorige jaar in Terneuzen.
1
© Foto: Chris Platteeuw
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 19-jarige J. de P. niet veroordeeld voor zware mishandeling (waar de officier van justitie van was uitgegaan), maar voor poging doodslag. En dat leverde hem een gevangenisstraf van één jaar waarvan vier voorwaardelijk op in plaats van de geëiste veertien geëist.

De P. stak op 3 februari een 17-jarige plaatsgenoot neer. De P. was met een vriend op stap in Terneuzen en kreeg het aan de stok met de 17-jarige. Buiten en met genoeg alcohol achter de kiezen ontstond er tussen de drie plus een door het latere slachtoffer opgetrommelde vriend een vechtpartij, waarbij De P. zijn belager negen messteken toediende.

De claim die het slachtoffer had ingediend, een bedrag van iets meer dan zevenduizend euro, moet hij via een andere - civiele - procedure zien te krijgen. De rechtbank verklaarde de claim niet ontvankelijk; te ingewikkeld om binnen een strafrechtprocedure te behandelen en bovendien viel de 17-jarge ook wel het een en ander te verwijten.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Polski (25-6-2019 om 10:23)
Wel bijzonder dat die klootzak iemand neer steekt en dan maar 8 maanden moet zitten. Zo iemand moeten ze gelijk voor 8 jaar vast zetten! Kut pool! Altijd dronken en zorgen voor gezeik in het uitgaan. Zou liefst hier naam en toenaam noemen van de dader!
Marnix (20-6-2019 om 09:55)
"viel ook wat te verwijten..." net alsof daarmee het steken gerechtvaardigd wordt??