Politiehond bijt inbreker bij inbraak

Toegevoegd: 20-06-2019, 12.42 uur

Bij de inbraak werd een ruit vernield.
Bij de inbraak werd een ruit vernield.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - Een 20-jarige man uit Sas van Gent is woensdagavond op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijfspand. Bij de aanhouding is een politiehond ingezet.

Omstreeks 21.44 uur kregen agenten een melding dat er werd ingebroken in een pand op een bedrijfsterrein aan de Losplaatsweg. Een agent met politiehond Barrack ging ter plaatse. Daar zag de agent dat er van een bedrijfspand een ruit was vernield. Omdat het vermoeden was dat de verdachte in het pand was zijn de agent en politiehond naar binnen gegaan. In het pand trof de agent de verdachte aan.

De inbreker reageerde niet op aanwijzingen van de agent en daarop is hij in zijn arm gebeten door de diensthond. Hierna kon de verdachte worden aangehouden. Hij is door een huisarts behandeld aan zijn verwonding en daarna overgebracht naar een politiecel. Hij wordt vandaag verhoord.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (21-6-2019 om 15:05)
Laten we dit maar zien als een beroepsrisico voor het niet edele gilde van inbrekers. Hopelijk houdt de politiehond er geen ziekte aan over.
Peter (20-6-2019 om 14:50)
Wees gewaarschuwd, ga je op inbrekerspad, dan bijt Barrack in je gat. Pluim voor Polite en de hond.
Reijnierse (20-6-2019 om 14:02)
Wie niet horen wil moet voelen
john (20-6-2019 om 13:26)
Ik heb het niet zo zitten op bijtgrage honden ,maar in dit geval hoop ik dat de hond goed zijn tanden in dat misselijke mannetje heeft gezet ,misschien is hij genezen van zijn praktijken ,ga gewoon werken voor de kost