OM wil messenzwaaier naar inrichting

Toegevoegd: 21-06-2019, 20.24 uur

OM wil messenzwaaier naar inrichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 31-jarige A. J. uit Vlissinger, die op 9 maart van dit jaar drie mensen met een mes bedreigde, moet worden ontslagen van rechtsvervolging en worden opgenomen in een inrichting gedurende twee jaar.

De zaak tegen J. diende vrijdag voor de rechtbank in Middelburg. Met deze eis volgt de officier van justitie de deskundigen, die concludeerden dat J. volledig ontoerekeningsvatbaar was geweest ten tijde van het delict. Het spookte al langer in zijn hoofd, zei J. tijdens de behandeling van zijn zaak. Maar toen hij die dag in zijn djellaba zijn vaste kledingzaak in Vlissingen binnenstapte en hij zich door een goed bedoelde lach van een personeelslid beledigd voelde werd het hem teveel.

Hij begon te schelden, pakt hij een mes uit zijn mouw een mes en maakte daarmee stekende bewegingen. Kort daarna kon hij in zijn kamer worden aangehouden. Het mes had hij in een vuilniszak gegooid. De uitspraak is over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750