Weerbericht:
Vannacht in de noordelijke helft enkele buien, overdag ook elders
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie haalt vrouw van gebouw in Goes

Toegevoegd: 22-06-2019, 23.52 uur
Een agent is het dak opgegaan en heeft de vrouw vast kunnen pakken
Een agent is het dak opgegaan en heeft de vrouw vast kunnen pakken
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De politie heeft vanavond een verwarde vrouw van een hoog gebouw gehaald in Goes. De vrouw wilde mogelijk naar beneden springen.

Politie, ambulance en brandweer werden rond 21.05 uur opgeroepen voor het incident bij een appartementencomplex in aanbouw aan de Albert Joachimkade. Agenten zijn het dak opgegaan en hebben de vrouw vast kunnen pakken en veilig naar beneden gehaald. Hiervoor is een ladderwagen van de brandweer ingezet.

Tijdens het incident is er een politieauto vernield. Ook een fiets moest het ontgelden zo laat de politie via Facebook weten. “Dat je het niet altijd eens bent met ons werk is prima, maar waarom moet je onze spullen vernielen terwijl wij - met gevaar voor eigen leven - proberen dat van een ander te redden?” schrijft een agent op de Facebookpagina van het Politieteam Oosterscheldebekken.

Ook stoorde de politie zich aan de vele omstanders. “Mensen stonden te kijken alsof er een theatershow werd opgevoerd. Een radeloos iemand op het dak van het gebouw is geen vermaak, zeker niet als je kleine kinderen bij hebt! Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat je deze beelden nooit meer van je netvlies krijgt. Dat doe je jezelf, laat staan je kinderen, toch niet aan?” is de reactie van de agenten op sociale media.

Vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (28-6-2019 om 00:21)
Als er een melding bekend wordt gemaakt dat iemand als enige laatste uitweg voor een trein is gestapt hebben velen een mening: egoïstisch en schandalig voor degenen die dit moeten zien en opruimen en zo erg voor de machinist en bergers. Wat blijkt nu, mensen gaan bij soortgelijke situatie gewoon massaal staan kijken om te zien hoe dit af gaat lopen. Inclusief hun kinderen, die moesten er ook verplicht naar kijken wat er mogelijk had kunnen gebeuren. Niemand zag blijkbaar beschadiging van voertuigen van de hulpverleners die een erge visuele situatie voor omstanders hebben kunnen voorkomen. Groot compliment voor de politie, voor de vrouw hoop ik dat ze passende hulp ervaart en haar situatie anders mag gaan zien in de toekomst
waarom ik niet op de asociale media zit (27-6-2019 om 12:38)
het smerige volk dat graag een snuff selfie heeft met op de achtergrond iemand die van het dak springt. echt trofee├źn voor de "sociale" media, dat worden vast top influencers zoals ze zich noemen.
bram goeree (24-6-2019 om 19:26)
die '' mensen'' die daar op af komen zijn zeer zielig .hun leven heeft geen inhoud en dan zoeken ze het zo maar .het ergste is nog dat de hulpverleners hun werk niet kunnen doen door deze zielepoten .en dan ook nog spullen vernielen .dan ben je echt asociaal .natuurlijk was het prioriteit om die mevrouw veilig beneden te krijgen en zorgen dat zij goed op gevangen werd ,maar die rad draaiers die de vernielingen gepleegd hebben mogen van mij een zware straf krijgen en laat ze ook alle schade vergoeden die er gemaakt is .eerst Vlissingen en nu hier .mensen schaam je diep
john (23-6-2019 om 11:41)
Een Politie auto en fiets vernielen van mensen die met gevaar voor eigen leven ,iemand proberen te redden ,wat is er toch aan de hand ,nadat het ook al behoorlijk uit de hand liep deze week in vlissingen in zeeland
Clara (23-6-2019 om 11:24)
Wat bezielt dit soort mensen om het als een vorm van volksvermaak te zien, het zou je moeder ,vrouw dochter of vriendin kunnen wezen die geestelijk in de problemen zit. Deze agenten proberen een mensenleven te redden heb daar dan respect voor, je gaat toch geen politiewagen en een fiets vernielen daar blijf je van af, en bovendien is deze politiewagen met gemeenschapsgeld betaald dus in principe sloop je iets waar je zelf aan hebt meebetaald. Ik hoop dat de daders gepakt worden en zo de kosten op hen verhaald kunnen worden.
W.A. Buijs (23-6-2019 om 10:00)
hebben zelf een kind verloren door zelf doding al is het al is het 27 jaar geleden je ziet het dagelijks in gedachten langs komen en dat gaat nooit meer over je ziet het iedere dag nog voor je