Vrouw weigert bloedproef na speekseltest

Toegevoegd: 23-06-2019, 13.06 uur

Vrouw weigert bloedproef na speekseltest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Een 41-jarige inwoonster van Terneuzen kon in de nacht van zaterdag op zondag kort na middernacht haar rijbewijs inleveren, nadat ze had geweigerd mee te werken aan een bloedproef.

Agenten wilden die bij de vrouw laten afnemen, omdat ze vermoedden dat ze zich schuldig had gemaakt aan rijden onder invloed. De automobiliste was tijdens een controle op het kruispunt van de Axelsestraat met de Rosegracht en Schuttershofstraat aan de kant gezet.

Omdat politiemensen het vermoeden hadden dat de vrouw onder invloed van medicijnen en/of drugs was, moest ze meewerken aan een speekseltest. Daar reageerde ze positief op en dus moest ze mee naar het bureau voor een bloedproef, maar dat weigerde ze. Omdat ze de indruk wekte weg te willen rijden, is ze vervolgens aangehouden voor rijden onder invloed.

Op het bureau gaf ze opnieuw aan dat ze niet wilde meewerken aan een bloedonderzoek. Politiemensen hebben haar de consequenties van haar keuze uitgelegd, verhoord en haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt,Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (23-6-2019 om 19:07)
Dit word of is wel een heel makkelijk PV-tje en ook nooit meer de weg op.
Nick (23-6-2019 om 15:57)
En wellicht wel terrecht, als het thc betreft en je feitelijk niet onder invloed bent maar boven de vastgestelde maximale norm zit (die voor iemand die nooit blowt vastgesteld is) wordt je leven weer goed verziekt voor niets ! Zowel het OM als het CBR gaan niet realistisch om met deze situatie en de verplichte onderzoeken en boetes zijn buiten alle proporties. Hetzelfde gebeurd als men aan de heroine zit, welkom in Nederland. Dan kan je nog beter de bloedproef weigeren zodat er feitelijk niet vastgesteld wordt welke stof het betreft