Droogte: Verhoogd risico op natuurbranden

Toegevoegd: 26-06-2019, 14.42 uur

Een duinbrand vorige zomer bij De Banjaard in Kamperland.
Een duinbrand vorige zomer bij De Banjaard in Kamperland.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds vandaag is er een verhoogd risico op natuurbranden. Daarvoor waarschuwt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Volgens de Veiligheidsregio is het risico op een natuurbrand door de droogte veranderd van Fase 1 (regulier risico) naar Fase 2 (extra alert). Inwoners en recreanten wordt gevraagd extra alert te zijn op het ontstaan van een branden in natuurgebieden. Snelle uitbreiding van een natuurbrand is volgens de Veiligheidsregio het grootste risico. De natuurbeheerders voeren daarom extra controles uit in natuurgebieden. "Mocht je een natuurbrand ontdekken, meld het dan zo snel mogelijk via het alarmnummer 1-1-2. Hoe sneller de melding, hoe eerder de brandweer er kan zijn", aldus de VRZ.

Volgens de Veiligheidsregio ontstaan de meeste natuurbranden doordat mensen onvoorzichtig zijn met vuurkorven, barbecues of het weggooien van een sigaret. "Het grootste gevaar voor de mens is dat je door het vuur verrast wordt, ingesloten raakt en niet meer weg kan". De Veiligheidsregio adviseert daarom hulp niet af te wachten maar zo snel en zo ver mogelijk te vluchten. "Veilige plekken zijn de openbare weg, een groot verhard terrein of de bebouwde kom."Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750