www.hvzeeland.nl

Gestolen auto's ontdekt bij controles Goes

Toegevoegd: 26-06-2019, 21.47 uur

Gestolen auto's ontdekt bij controles Goes
Door: Roland de Jong

GOES - Tijdens de integrale controles vandaag op bedrijventerrein De Poel II in Goes zijn diverse misstanden geconstateerd. Ook werden twee gestolen voertuigen en meerdere gestolen kentekenplaten aangetroffen. Dat meldt de gemeente Goes.

Woensdag werden in totaal drie bedrijven gecontroleerd. Door de betrokken instanties is onder andere gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming waren met het bestemmingsplan en of de bedrijven hun belastingen betaalden. De bedrijfspanden werden ook onderzocht op strafbare feiten zoals de verkoop van gestolen auto-onderdelen.

“Tijdens de controle zijn meerdere overtredingen geconstateerd ten aanzien van het bestemmingsplan, bouw- en milieuwetgeving, brandveiligheid en illegale bewoning. Daarnaast heeft de politie bij de verschillende bedrijven twee gestolen voertuigen in beslag genomen. Ook werden gestolen kentekenplaten en verschillende andere goederen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, aangetroffen. Naar al deze goederen zal een strafrechtelijk onderzoek worden gestart”, zo vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Het team AVIM (Vreemdelingenpolitie) gaat tegen één van de gecontroleerde bedrijven proces-verbaal opmaken wegens een overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen. De gemeente vermoedt verder dat er in twee gevallen sprake is van uitkeringsfraude maar dit moet volgens de woordvoerder nog nader worden onderzocht. Naar aanleiding van de controle stelt ook de Belastingdienst nader onderzoek in. Tevens was er een nacontrole bij een bedrijf waar eerder strafbare feiten werden geconstateerd. Bij dat bedrijf werden nu geen strafrechtelijke overtredingen geconstateerd, aldus de gemeente.

De controle was gepland als gevolg van de afspraak tussen de betrokken instanties om als één overheid op te treden tegen illegale vermenging van onder- en bovenwereld op legale bedrijfsterreinen in gemeenten. “Het is een gezamenlijke taak erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat iedereen gelijke kansen krijgt én dat de leefomgeving veilig is en blijft. Wanneer vermoedens bestaan dat deze zaken in het geding zijn, treedt men hier samen tegen op”, zo legt de gemeente uit.

Burgemeester Mulder: “Met deze gezamenlijke aanpak willen we illegale activiteiten in Goes terugdringen en daarmee onze bedrijventerreinen veilig en aantrekkelijk houden. Gelet op het resultaat is de kans groot dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op bedrijventerreinen in Goes.”