Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Automobilist onder invloed rijdt tegen lijnbus

Toegevoegd: 27-06-2019, 14.37 uur
Automobilist onder invloed rijdt tegen lijnbus
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Een 39-jarige man uit Oude Tonge heeft woensdagmiddag onder invloed van drugs een aanrijding met een lijnbus veroorzaakt. Er raakte niemand gewond. Wel was er materiële schade.


Volgens getuigen reed de bus al voor een groot gedeelte op de rotonde van de Rijksstraatweg toen er ineens een bestelauto ook de rotonde kwam opgereden. Een aanrijding was toen niet meer te voorkomen.

De bestuurder van de bestelauto werd dermate kwaad dat getuigen besloten de politie te bellen. Agenten kwamen ter plekke, controleerden de papieren van beide bestuurders en kwamen tot de conclusie dat de bestuurder van de bestelauto, de 39-jarige man, helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs.

Omdat de man al antecedenten op het gebied van verdovende middelen had, besloten de agenten een speekseltest bij hem af te nemen. Uit de test bleek dat hij amfetamine en methamfetamine had gebruikt. De man is hierop overgebracht naar het politiebureau waar een GGD-arts een bloedafname heeft gedaan. Het bloed wordt opgestuurd naar het NFI en daar onderzoekt men in hoeverre de man (nog) onder invloed was.

Door de agenten werden bij de man ook nog vijf xtc-pillen aangetroffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mus (27-6-2019 om 20:27)
Bouwvakkers zijn met hun vak bezig. Graag domme opmerkingen voor je houden
KeeK (27-6-2019 om 15:14)
Dus alleen omdat hij eerdere vergrijpen had op zijn kerfstok werd er pas een drugstest afgenomen ??? Waarom niet bij elk ongeval ? Ik zie in ochtend al bouwvakkers en andere gasten die al wiet roken onder het rijden voor ze gaan werken.. Moet je eens op fietspaden naar school lopen dan ruik je de 'jeugd ' ook al ! Gewoon altijd testen bij ELK ongeval lijkt mij het beste want er zijn mijloenen mensen die dagelijks wiet roken in NL alleen al ! Goedzo en heeeel hard straffen zo ventje met zijn grote mond !!!
Cookie-instellingen beheren