KNRM ingezet voor bootjes met problemen

Toegevoegd: 27-06-2019, 19.53 uur

Deze zeilboot kwam in problemen bij de Bastiaan de Langeplaat.
Deze zeilboot kwam in problemen bij de Bastiaan de Langeplaat.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De bemanning van de Veerse KNRM-reddingboot is donderdagmiddag twee kweer ingezet voor boten met problemen.

De redders werden rond 14.30 uur voor de eerste keer opgeroepen. Een zeiljacht had een touw in de schroef gekregen en hierdoor was er geen voortstuwing meer. Het jacht was als gevolg van het euvel op de stenen aan de westzijde van de Bastiaan de Langeplaat gedreven.

De KNRM heeft het jacht naar dieper water getrokken en vervolgens veilig afgemeerd bij jachthaven Oranjeplaat. De redders hadden de thuishaven al in zicht toen de tweede melding binnenkwam: een trouwe donateur die in de kleine sluis bij Veere te kampen had gekregen met motorproblemen. Nadat het jacht uit de sluis was gehaald is het afgemeerd bij jachthaven Oostwatering voor reparatie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750